دکتر مریم شریفی
Search
Close this search box.
علت درد های پستان

دردهای سینه

درد سینه یک درد بسیار رایج در زنان می باشد که معمولا در تمامی گروه های سنی به خصوص زنانی که هنوز به طور منظم دوره قاعدگی را دارند، رخ می دهد. سینه یک عضو بسیار فعالی می باشد و نسبت به بسیاری از تغیرات بدن حساس می باشد. سینه نسبت به تاثیرات که از محیط بیرون به محیط درون بافت حساس می باشد. مانند خوردنی ها، نوشیدنی ها و مصرف  انواع داروها. بنابراین ناراحتی در ناحیه سینه، درد سینه و تیر کشیدن در اکثر مواقع فقط موجب کلافگی و ناراحتی می شود.

آیا درد پستان نشانه سرطان سینه است؟

درد سینه معمولا به تغیرات به وجود آمده در محیط داخلی بافت سینه مربوط می شود. درد سینه را معمولا نشانه ای از سرطان سینه در نظر گرفته نمی شود اما گاهی هم ممکن است سرطان سینه موجب درد در ناحیه سینه شود.

درد سینه 2دکتر مریم شریفی

انواع درد های سینه

درد هایی که در بافت سینه پدیدار می شوند در اغلب موارد به دلیل تغییرات هورمونی می باشند البته ممکن است این درد ها نشانه بیماری یا آسیب نیز باشد و لازم است به سرعت درمان شوند. با توجه به دو چرخه هورمونی مهم در خانم ها در قاعدگی و یائسگی این درد ها را با این تغییرات هورمونی دسته بندی می کنند.

اغلب درد های پستان ادواری هستند یعنی در اثر تغییرات هورمونی در چرخه قاعدگی ایجاد می شوند. معمولا دو هفته مانده به آغاز قاعدگی تشدید می شوند. این درد ها معمولا در ناحیه بیرونی و بالای پستان حس می شود و ممکن است در زیر بغل ها نیز منتشر شود. درد در ناحیه سینه معمولا در سنین قاعدگی رخ می دهد و بعد از پایان قاعدگی به اتمام می رسد.

برخی درد های پستان می تواند غیر ادواری باشد و متمایز از چرخه هورمونی قاعدگی باشد. این درد ها معمولا به تغییرات هورمونی دوران یائسگی اطلاق می شوند. بر خلاف درد های پستان پیش از قاعدگی که در هر دو پستان حس می شود. این درد معمولا در یکی از سینه ها پدیدار شده و همراه با احساس سفتی و سوزش است.

علت درد های پستان

علاوه بر تغییرات هورمونی که می تواند باعث درد های پستان شود، عوامل دیگری نیز وجود دارند که برخی اوقات می تواند خطرناک باشد و باید فورا تشخیص داده و درمان شوند. در ادامه برخی عواملی که باعث درد پستان می شوند را معرفی می کنیم.

لباس زیر نامناسب

سوتین و لباس زیر نامناسب یکی از ساده ترین دلایل درد های پستان است. برای پیشگیری از چنین درد هایی از لباس زیر مناسب و اندازه استفاده نمایید. لباس زیرهای بسیار تنگ می تواند آزار دهنده باشد.

کیست سینه و تغییرات فیبروکیستیک

بیشتر زنان دارای کیست های پر از مایع در سینه های خود هستند. این کیست های می تواند سفت یا نرم باشد و برخی اوقات دردناک شوند. با آغاز عادت ماهیانه این کیست ها رشد می کند و با یائسگی از بین خواهد رفت. تغییر این کیست ها همچون تغییر اندازه آن می تواند از عوامل ایجاد درد باشد.

التهاب سینه

یکی از بیماری های شایع در زمان شیردهی است. التهاب و ورم سینه نوعی عفونت محسوب می شود که گاها می تواند دردناک باشد.

عفونت غضروفی و جراحی

در برخی افراد عفونت دنده و غضروف های میان آن می تواند عامل ایجاد درد در سینه باشد. همچنین سابقه جراحی های پستان به علت زخم و اسکاری که در بافت پستان ایجاد می کند می تواند از عوامل بروز درد در ناحیه پستان باشد. البته پس از برخی جراحی ها همچون جراحی پروتز سینه درد های پستان به علت تغییرات ایجاد شده طبیعی است اما اگر این درد ها شدت گرفت و مشکل ساز شد حتما با جراح خود در میان بگذارید. اگر چند سال بعد از جراحی پروتز احساس درد می کنید ممکن است به علت تغییر در پروتز باشد و نیاز به تعویض داشته باشد. درباره طول عمر پروتز سینه بخوانید.

سرطان و تومور

بر خلاف تصور عموم سرطان پستان درد ایجاد نمی کند. اما در برخی موارد ممکن است درد احساس شود.بروز درد در پستان بیشتر به علت وجود تومور های پستان است. درباره نحوه تشخیص سرطان پستان مقاله بعدی را بخوانید.

داروها

برخی دارو ها نیز می تواند باعث درد در پستان شود. این دارو ها اغلب با تاثیر بر مقدار برخی هورمون ها باعث ایجاد درد می شوند. برخی از این دارو ها را در ادامه مشاهده می کنید.

  • برخی دارو های پیشگیری از بارداری
  • دارو های ضد افسردگی
  • کلرپرومازین
  • انادرول
  • الداکتون و دارو های ناباروری

برای شناخت بهترین جراح سینه در تهران این مقاله را بخوانید.

معمولا دو دلیل اصلی و عمده در بروز درد و ناراحتی سینه در طول دوره زندگی زنان وجود دارد.

کی از علل مهم دردهای سینه (ماستالژیا) در زنان، مربوط به دوره قاعدگی و تخمک گذاری آنان است. این دردهای دوره ای معمولا در زمان قاعدگی و حول و حوش دو هفته بعد از شروع آن، یعنی زمان تخمک گذاری رخ می دهند. یکی از علل مهم این دردها در این زمان نوسانات سطح هورمون های زنانه می باشد.

دسته دوم دردها دردهای غیردوره ای می باشد. این دردها در هر زمانی از ماه، ممکن است عود کند و ربطی به دوره قاعدگی و تخمک گذاری فرد ندارند. این دردها در اثر ایجاد بیماری های پستان مانند کیست، التهاب و توده های دیگر به وجود می آیند و نیازمند چکاب دقیق می باشد. درباره خود آزمایی پستان در مقاله بعدی بخوانید.

درمان دردهای سینه

  • کاهش سطح هورمون ها یکی از درمان های موثر در برطرف سازی این مشکل است. گاهی قطع قرص ال دی و… تنها راه موثر می باشد. استفاده از سوتین مناسب و راحت یکی دیگر از راه های کاهش ناراحتی های سینه در زنان است.
  • مصرف ویتامین E به شکل قرص یا مصرف مواد غذایی حاوی این ویتامین مانند آجیل، گوشت و میوه و سبزیجات کمک موثری در برطرف سازی درد سینه در تعدادی از زنان دارد.
  • مصرف داروهای مسکن و دوش آب گرم در زمان درد یا استفاده از کیسه آب گرم کمک موثری در کاهش درد های سینه دارد.
  • دوری از دود سیگار در تمام مراحل زندگی از ابتلا به بیماری ها و یا مشکلات بدن جلوگیری می کند.
  • دوری از استرس و تنش های روحی دوری

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

در صورت بروز درد در ناحیه خاص و مشخصی از سینه، از بین نرفتن و ثابت بودن درد، تشدید درد موضوع حتما باید با پزشک متخصص سرطان سینه، متخصص زنان یا پزشک معالج درمیان گذاشته شود. در صورت تداوم درد بهتر است به منظور تشخیص ضایعات پستانی از سونوگرافی به منظور تشخیص، استفاده شود.

در انتها می توانید سوالات خود را درباره انواع بیماریهای پستان و جراحی ها از دکتر مریم شریفی متخصص و جراح پستان ، سرطان وزیبایی در بخش نظرات سایت بپرسید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *