Search
Close this search box.
آمبولی بعد از ابدومینوپلاستی

آمبولی بعد از ابدومینوپلاستی

آمبولی بعد از ابدومینوپلاستی در اثر آزاد شدن لخته چربی در جریان خون ایجاد می‌شود که می‌تواند مشکلات جدی برای سلامتی ریه یا قلب شما ایجاد کند. اگر قصد انجام جراحی زیبایی شکم دارید لازم است که پیش از آن به طور کامل در مورد شرایط و عوارض احتمالی بعد از آن تحقیق کنید. زیرا در صورتی که شرایط سلامتی خاصی داشته باشید یا پزشک شما مهارت کافی نداشته باشد ممکن است با عارضه‌های خطرناکی روبرو شوید. یکی از این عوارض پرخطر ایجاد آمبولی است. در این مقاله به طور جامع به بررسی این عارضه، نحوه ایجاد و علائم آن می‌پردازیم.

آمبولی بعد از ابدومینوپلاستی

خطر آمبولی پس از ابدومینوپلاستی چیست؟

آمبولی بعد از ابدومینوپلاستی یک مشکل سلامتی است که به دلیل مسدود شدن رگ‌های خونی ایجاد می‌شود. این بیماری در صورت عدم درمان سریع می‌تواند عواقب تهدید کننده برای حیات فرد داشته باشد. در اثر ورود هر ماده اضافه به خون این ماده می‌تواند به صورت یک لخته در خون درآید. این لخته می‌تواند موجب انسداد در شریان‌های ریوی شود که ممکن است به خود ریه یا سایر اندام‌هایی که اکسیژن کافی دریافت نمی‌کنند آسیب برساند. این یک مشکل جدی است و بهبودی آن ممکن است هفته‌ها یا ماه‌ها طول بکشد. ایجاد آمبولی پس از جراحی زیبایی شکم اتفاقی نادر است؛ اما باید گفت در مواردی ممکن است رخ دهد. این احتمال وجود دارد به دلیل عدم مهارت پزشک یا ویژگی‌های خاص سلامتی فرد، قسمتی از چربی‌های جداشده وارد بافت خون شده و خطر آمبولی را ایجاد کند.

خون با محتوای کم اکسیژن در قلب توسط سرخرگ‌هایی به نام شریان ریوی به ریه‌ها منتقل می‌شود و پس از غنی شدن با اکسیژن در ریه‌ها، توسط سیاهرگ‌های ریوی به قلب بازگردانده می‌شود. این خون غنی از اکسیژن توسط قلب به بقیه بدن شما پمپ می‌شود. اگر لخته خون در یکی از شریان‌هایی که خون را از قلب به ریه‌ها می‌برد پیدا شود، به آن آمبولی می‌گویند. این لخته با جلوگیری از جریان طبیعی خون باعث ایجاد علائم تنفسی شدید می‌شود.

چه چیزی باعث آمبولی بعد از ابدومینوپلاستی می‌شود؟

همان طور که ذکر شد علاوه بر مهارت پزشک وضعیت سلامتی شما نیز بر احتمال آمبولی تاثیر دارد. مشکل آمبولی بعد از ابدومینوپلاستی می‌تواند به دلایل زیر اتفاق بیفتد:

  • اضافه وزن زیاد
  • سیگار کشیدن و سایر عادات مشابه
  • دوره بارداری پس از جراحی زیبایی شکم 
  • داروهای ضد بارداری و برخی داروهای هورمونی دیگر
  • جراحی‌های طولانی مدت
  • سفرهای طولانی پرواز
  • عدم تحرک

بیشتر بخوانید: آمادگی لازم قبل از ابدومینوپلاستی

آمبولی بعد از ابدومینوپلاستی

علائم آمبولی پس از عمل جراحی چیست؟

علائم آمبولی بعد از ابدومینوپلاستی بسته به میزان آسیب به ریه‌ها، اندازه لخته‌ها و اینکه آیا فرد بیماری زمینه‌ای ریوی یا قلبی دارد یا خیر، بسیار متفاوت است. برخی از شایع‌ترین علائم و نشانه‌های رایج عبارتند از:

  • تنگی نفس: ناگهانی است و با تلاش برای نفس تندتر، تنفس سخت تر می‌شود.
  • درد قفسه سینه: ممکن است هنگام تنفس عمیق، سرفه، غذا خوردن، خم شدن یا ایستادن افزایش یابد. درد قفسه سینه با تلاش برای نفس کشیدن بدتر می‌شود اما با استراحت نیز از بین نمی‌رود.
  • سرفه کردن: سرفه همراه با خون و خلط ممکن است دیده شود.
  • کمر درد
  • تعریق زیاد
  • سرگیجه
  • غش کردن
  • لب و ناخن آبی

علائم دیگری که ممکن است با آمبولی ریه رخ دهد ولی کمتر شایع است می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • پا درد یا تورم که معمولا در ساق پا ایجاد می‌شود.
  • پوست مرطوب و رنگ پریده
  • افزایش دمای بدن
  • ضربان قلب سریع یا نامنظم
  • احساس ضعف

علاوه بر علائم ذکر شده، درد، قرمزی و تورم ممکن است در یکی از پاهای شما (معمولا ساق پا) رخ دهد.

برای کاهش خطر آمبولی بعد از جراحی شکم چه کنیم؟

خطر آمبولی در تمام جراحی‌ها وجود دارد. اما با انجام رفتارهایی می‌توانید احتمال این خطر را کاهش دهید. مهمترین این نکات به شرح زیر است:

حرکت

بسیار مهم است که در برابر احتمال آمبولی بعد از ابدومینوپلاستی اقدام کنید. در میان جراحی‌های زیبایی، جراحی‌هایی مانند لیپوساکشن، از جمله مواردی هستند که زمان زیادی را به خود اختصاص می‌دهند. در این مدت بیمار با اثر بیهوشی بی‌حرکت است. بسیار مهم است که بیمار تقریبا ۴ ساعت پس از عمل حرکت کند. عادی سازی گردش خون در وهله اول احتمال لخته شدن خون را می‌گیرد. در اولین راه رفتن، بیمار ممکن است احساس ضعف کند. پس از یک استراحت کوتاه، باید سعی کنید قوی باشید تا دوباره راه بروید. شما باید با پیاده‌روی بدن خود را فعال نگه دارید و تحریک کنید. به یاد داشته باشید که مقدار زیادی آب بنوشید. مصرف آب زیاد به تسکین سریعتر تورم کمک می‌کند و تحرک شما را تسریع می‌کند. ممکن است مجبور شوید یک یا دو شب بعد از جراحی پلاستیک در بیمارستان بمانید. در این فرآیند، در هر فرصتی راه رفتن و حرکت دادن پاهای خود را فراموش نکنید. این کار را هر ساعت یا هر دو ساعت تکرار کنید.

قبل از جراحی سیگار را ترک کنید

عامل دیگری که خطر آمبولی را افزایش می‌دهد سیگار است. به طور کلی یکی از مراقبت های بعد از ابدومینوپلاستی اجتناب از سیگار کشیدن است. سیگار به طور عادی احتمال گرفتگی رگ‌های را زیادتر می‌کند و این در شرایط لختگی خون خطرناک‌تر می‌شود. حداقل ۱۵ روز قبل و ۱۵ روز بعد از جراحی نباید سیگار بکشید.

آمبولی بعد از ابدومینوپلاستی

ترجیحا با هواپیما سفر نکنید

مهمترین علت آمبولی بی‌حرکتی است. بیمارانی که در کشور یا شهر دیگری تحت عمل جراحی قرار گرفته‌اند، در بازگشت ممکن است سفرهای طولانی با هواپیما انجام دهند. به خصوص سفرهای بیش از ۳ ساعت می‌تواند باعث آمبولی شود. اگر با هواپیما سفر می‌کنید سعی کنید صندلی هواپیمای خود را در سمت راهرو رزرو کنید و بلند شوید و  مرتبا حرکت کنید تا زمانی که هواپیما بلند شود. حتما پس از بلند شدن هواپیما به مدت ۳۰ دقیقه در یک راهرو پیاده‌روی کوتاه انجام دهید و گردش خون خود را بهبود بخشید.

گن‌های جراحی خود را در نیاورید

گن‌های جراحی خود را که بعد از جراحی پوشیده شده‌اید، تا زمانی که پزشک توصیه می‌کند بپوشید. این گن‌ها خطر آمبولی را کاهش می‌دهد و برای رفع سریع‌تر التهاب‌ها نیز مفید است.

حرف آخر

عمل زیبایی شکم می‌تواند به کاهش سریع چربی‌های اضافی بدن شما کمک کند؛ اما مثل هر عمل دیگری می‌تواند عوارضی به همراه داشته باشد. یکی از این عوارض خطر آمبولی است. آمبولی اگرچه به صورت نادر اتفاق می‌افتد اما در صورت رخ دادن می‌تواند بسیار خطرناک باشد. آمبولی بعد از جراحی شکم وقتی اتفاق می‌افتد که بخشی از چربی‌ها به صورت ناخواسته وارد جریان خون شود و به صورت لخته درآید. این لخته در صورتی که وارد ریه شوند می‌توانند مشکلات تنفسی جدی ایجاد کنند. این مشکل برای کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای قلبی یا ریوی دارند می‌تواند حتی منجر به مرگ شود. این اتفاق بعد از عمل می‌تواند با علائم تنگی نفس، درد قفسه سینه و کبودی لب‌ها و ناخن تشخیص داده شود. برای جلوگیری از این اتفاق بعد از عمل پیاده‌روی کنید و مصرف سیگار را از دو هفته پیش از عمل تا دو هفته پس از آن ترک کنید. در این مقاله به شرح کامل خطر آمبولی پس از جراحی شکم پرداختیم.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *